Erfaringer med ernæringsterapi

Som nevnt før på denne bloggen så tror vi her på klinikken at en sunn kropp er grunnlaget for en sunn sjel og et godt liv, og det beste du kan gjøre i den sammenhengen er å ta vare på kroppen din. Vi ønsker selvfølgelig å hjelpe deg med problemer og plager du måtte ha, men en sunn og god livsstil ligger til grunn for både forebygging og behandling av plager og skader. I den forbindelse tenkte vi å skrive litt om ernæringsterapi.

Vi har gode erfaringer med å henvise enkelte pasienter til en kollega som utøver ernæringsterapi, og som selvfølgelig er utdannet innenfor dette. Spesielt har dette vært i forbindelse med pasienter vi har hatt som enten er idrettsutøvere, eller trener veldig mye. Overraskende mange får ikke i seg det de trenger for at kroppen skal fungere når den brukes såpass hardt, og dette kan i verste fall føre til skader. Ernæringsterapi er et glitrende verktøy for å forstå hva du trenger å få i deg, og når. Ernæringsterapi har vært mye diskutert i media de siste årene, og ofte i forbindelse med rare «super-kurer» for slanking, Fedon Lindberg, etc. Dette er ikke hva vi mener med ernæringsterapi. Det handler rett og slett om intimkunnskap om hva kroppen din trenger basert på hvordan du bruker den, eller vært utsatt for.

Ernæringsterapi – vær alltid grundig

Klinisk ernæringsfysiolog er en beskyttet tittel i Norge, mens ernæringsterapeut er ikke. Det betyr ikke at en ernæringsterapeut er tull, men det kan være greit å vite forskjellen hvis du ønsker er på jakt etter hjelp. Det er viktig å huske at det finnes mennesker der ute som ikke har den nødvendige kunnskapen, så du må være litt kritisk når du søker hjelp. Det finnes sjelden mirakel-kurer. Når det er sagt, ernæringsterapi har hjulpet mange mennesker til et bedre liv, og kommer til å fortsette å gjøre det fremover.

Ernæringsterapi kan hjelpe deg til et sunnere liv