Vårt fag: Kiropraktikk

Det er veldig hyggelig at du har tatt turen innom akkurat vår blogg, det setter vi stor pris på! Vi ønsker å være en åpen bedrift, som sprer informasjon om hva vi driver med samt andre felt vi ofte toucher innom når vi behandler folk. Som med alle andre helsetjenester så handler kiropraktikk også mye om å lytte til hva pasienten har å si, for deretter å gi best mulig behandling ut i fra den informasjonen. Vi Kiropraktikk kan hjelpe deg tenkte det kunne være på plass å gi litt generell informasjon om kiropraktikk og fagets historie i Norge. Vi skal prøve å ikke gjøre dette for akademisk og tørt, men mer som en kort innføring for de som måtte lure på hva vi driver med.

Kort sagt så er kiropraktikk en behandlingsform som diagnostiserer, forebygger, og behandler plager med muskler og skjelettet. Vi arbeider i hovedsak med manuelle metoder, altså berøring, og ved hjelp av øvelser. Kiropraktikk har en lang historie i Norge, og selv om i per dags dato mangler en mulighet til å ta en fullstendig kiropraktorutdannelse her i landet kan det virke som om regjeringen snart vil gjøre noe med dette. Heldigvis.

Kiropraktikk har en lang historie i Norge

Det er vanlig at folk hovedsaklig forbinder denne metoden med behandling av rygg- og nakkesmerter, men vårt behandlingstilbud er ikke begrenset til bare disse to områdene. I Norge er kiropraktikk blitt brukt som behandlingsmåte siden 1922, kiropraktor er en beskyttet tittel, og kiropraktikk er en del av primærhelsetjenesten. Men som med de fleste andre behandlingsformer som tilbys kan man finne forskjellige meninger om hvor godt, og på hva, behandlingsformen fungerer. Dette ser vi på som noe positivt, som hele tiden sørger for at vi og faget utvikles. Det er liten tvil om at kiropraktikk fungerer, men når man f.eks. arbeider med ryggraden og alle nerver kan hele kroppen påvirkes, og det er delte meninger og teorier om hvor mye mer enn bare muskel og skjelett-plager kiropraktikk kan ha positive konsekvenser for.